Dagen i stallet med brudarna!

Hejsan hejsan idag var jag i stallet med bästa brudarna. Milla och isabel<33 När vi kom till stallet på morgonen började vi med att smörja. Jag smörjde Sadel samt tränsett. Dock vart tränsset lite nogrannare för det plockade jag i sär. Det vart lite krongel i mitt huvud med hur jag skulle sätta bette men det kom jag på ganska nsabbt med lite tänkade. Även med tyglarna var det lite knas för Zello har liksom sådanna tyglar som man ska ha knäppet in åt! Men det löste jag också. Jag vred och vände till jag kom rätt dock fick jag lite hjälp i kanten. Men men efter en lång stund i smörj rummet så gick vi ut och hängde in träns samt sadeln.
-
När det var gjort så fick vi gå upp och äta eller det var bara milla som åt mat. Men isabel och jag iaf jag satt och tjockade godis. Sedan flöt dagen på som vanligt fast vi lekte lite lekar HIHIHHI och seda fick vi hjälpa till att ta in ponnysarna från hagen. Dem var så söta som vanligt. Idag tog jag in Zello pello och layla. Hon var faktist jätte snäll jag har trott att hon ska sparka mig så jag har undvikgt henne. Men hon var inte faligare än någon annan häst. När ponnysarna hade ätigt upp (typ alla utom Dante och Rubii) så gick jag till Zello och vände han och rycktade han. Ja det här var ju dagen istallet typ. Men efter pappa hade kört hem isabel och milla så fixade vi så att vi tre fick g¨på resturang. Det var en kina resturang i sentrum där vi satt till klockan halv 9. Ja detta var en trevlig dag men bilderna kommer nog i mrogn efter som att min datas hårdisk måste uppdateras. JAJA bilderna kommer i morogn och jag måste säga förlåt för denna dåliga uppdatering från min sida.

Tog något liknande från brudarnaistallet. :)

Vem av oss har ridit längst?

Vem av oss är RÄDD för storhästar?

Vem av oss har gått på voltige?

Vem av oss har ridit Gulliver först?

Vem av oss har 2 katter?

Vem har oss har en hund?

Vem av oss brukar mocka i stallet?

Vem av oss ÄLSKAR "xinoehp"?




Kommentera ! ;)


PS : Ville göra ett också . Men det är egentligen från brudarnaistallet.


Inköpt till CR!








Stallet snart!

Hejhej , idag ska jag va med Julia på sorf. Och vi kommer säkert möta Sandra och Milla där , men det vet jag inte .. Iaf så kommer väl julia ha med sig sin kamera hoppas jag så ni får lite bilder .








Hejdå!




Ilavjo Jubikon <3


Dagens ridpass!

Hejhej , Idag red jag Layla och jag tycker väldigt lite om henne att rida nu. Eftersom hon börja typ bli rädd för bockarna först men det är nt darför. Men hon var väldigt dryg för hon drog ner huvudet hela tiden och när man spänner sadelgjorden så drog hon upp huvudet också. Så hon var faktiskt dryg , men bortsätt från de
så var hon jätte härlig och rida , Lyssnade riktigt på skänklarna och galoppen var toppen!
Sen så sa Joanna att jag inte hade spänt sadelgjorden riktigt men när jag spände så kändes det väldigt mycket , Men hon sa att hon fick in 2 ARMAR in ... Så det var tur att jag inte flög runt som en flågel iaf..

Så hon var faktiskt rolig och rida men lite dryg iaf.





Hejdå!



Imorgon blir det full fart i stallet!

Hejhej , imorgon blir det full fart i stallet med antagligen , Milla , Isabel och såklart Nattha! 
Samt blir det att jag ska rida och då så ska Nattha fota mig och filma. Så det blir bilder och en film.
Men jag har fått frågor IRL och på FB , Om vad jag gör när Millie/Spot går på lektioner?



Och jag brukar alltid mocka då eller smörja.

Men jag hoppas att Milla och Sandra bloggar iaf även jag måste blogga ;)




Hejdå!




17 MARS!

Yepp , nu har jag anmält mig till en clearound som går 17 mars. Och jag anmälde mig på Ayla
och höjd 60cm. Och jag har hoppat 65cm så jag kan nog hoppa då 60cm för er som kanske inte tror...  Kom inte med fula kommentarer t.ex , Du kan inte hoppa så där högt , eller att jag inte har hoppat med henne , för då ska ni bara prova sätta er på en häst och hoppa 80cm om ni fan då vill.
Så kom inte med fula kommentarer , har fått många nog .





Dagen i stallet!

hejsan hejsan idag var jag i stallet. När vi kom dit så gick vi och bytte om seedan gick jag själv ner till stallet och där så hälsaede jag på ''Älsklingen'' och sedan så gick jag upp till cafeterian och satte mig för madde skulle promt ryckta Zello idag. Men efter det så bestämmde jag mig för att gå ner och ryckta gwen. Hon är ju min andra favvo häst. Men men efter det så gick vi alla upp i cafeterian och sedan gick vi ut på ridbanan och där gick vi till bockarna.  Där körde vi en sortws tävling med att vi skulle va två och två och så skulle vi ha voltige och den som gjorde bäst vann. Men det var nog ingen tävling. För madde och vi hade ingen dommare och det var bara dem som fick träna med en stutts matta så jag hade ganska svårt att komma upp på bocken samt att våran var typ Högre än deras.
-
Efter en del av bråk och så så gick vi upp för att det kom hästar in på banan. Men men då vart det ner för mig för att jag skulle följa med sara s ut med Zello men hon bytte till bella så jag ville inte för hon får damp när man ska spänna sadel gjorden. Men efter det så hörde jag att det andra ponnysarna inte skulle gå på hela dagen. Så jag rycktade Zello. Han e så jävla söt och han e as snäll.  Men men nu hör vi sen Bye bye

Svar på kommentar!

Jag vill tacka alla för dem finaste kommentarerna på mitt inlägg.  Det var de finnaste! Men isabel han e min!


Anmält mig!

Hejsan ville bara säga att jag har anmält mig till clearounden den 17 mars kom inte och titta. Jag ska eller jag har önskat Zello i 30 sentimeter. Jag har slagit vad eller som vi sa skrivigt kontrakt med Linn hansdotter om att vi båda ska vara med. Är inte den ena med är inte den andra. Jag ska nog vara as feg och bara trava banan. Men rammlar jag av så gör jag. Jag ska nog köra slut på han på fram ridningen. Önska mig lycka till det kan jag behöva. Kommer nog att rammla av. Men men. Bye bye //

Dagen i stallet!

hejsan, idag i stallet när vi kom dit så började vi med att byta om. Efter det så vart det av att jag sprang och kramade Zello i spiltan sedan vart det av att ryckta han. När jag hade rycktat han kanske 15 minuter, så vart det av att gå upp till caféterian och där satt jag och bara snacka. Sedan skulle vi spåna till några hästar som hade bara piss och skit, då fick vi en tillsägelse av några stallvärdinnor att man inte fik det men natta är också sallvärdinna och det var hon som sa att vi skulle det. Men hon fick också skäll.
-
Efter det så vart jag så arg så jag satte mig i om klädningsrummet och bara satt. Efter det så gick jag upp och satt själv i caféterian och då såg jag att dante stack i väg med en tjej som inte rammlade av. Det tyckte jag var stort för jag skulle flyga av direkt. Men efter det så kom julia sedan kom nathalie sedan kom milla och sara. Ja det var ju en konstig dag av skäll glada saker mys och även illska. men det är en dag jag inte glömmer.

Gårdagens ridpass - Dressyr.

Ridpasset gick så himla bra vi hade dressyr . Jag hade Taizon , Men jag bytt grupp och den är superbra!
Alla är verkligen jätte trevliga. Men vi hade då dressyr och vi red utan stigbyglar , va mycket inne i volterna och osv. Men det gick iaf jätte bra men han är så stark taizon :) Så nästa gång ska jag också ha Taizon så det längtar jag efter verkligen.
Men förlåt att statistiken har verklien sjunkigt ner! Men nu ska vi få upp den igen!







Hemma hos underbara Nattha!

Hejhej , just nu är vi hos Natha så vi sover över alltså. Vi kollar på melodifestivalen nu och det är inga bra bidrag... Men om en timme ska vi till en kompis :)  Så det blir kul. Men idag så har vi varit på stan hela dagen ungefär
Och ätit glass , men snart ska vi äta tacos.



Så vi höres imorgon!





Hejdå!






Tjejorna hälsar till bloggen!

Jag har världens bästa ponny..

Hur ska jag förklara dig med ord? Du är en som alltid finns vid ens sida , du är alltid glad vilket gör mig glad. Om du mår bra mår jag bra , om du är glad så är jag glad. Vi är tillsammans ETT och det kommer alltid att vara så. Jag kan berätta mina hemligheter för dig. Du är den ända som förstår mig , du är det bästa som hänt mig. Första dagen jag såg dig så var det den bästa dagen i mitt liv. Jag hittade en helt perfekt ponny , den snällaste , du hade verkligen allt! Jag hälsade på dig och jag nästan grät när jag såg dig komma in genom dörren.. En sån bra häst ska inte få stå på en ridskola .. Det ska ingen! Jag hade verkligen känslor för dig , dom känslorna kommer jag aldrig att släppa , jag kommer bära dom till graven. Du äger hela mitt hjärta och ett liv utan dig är ett liv utan luft & hjärta. Och det går inte att leva då.. Allt rullade på som vanligt och du är den jag går till om något hänt. Jag har blivit skötare på dig nu och jag ångrar det inte någonstans , och det kommer jag aldrig att göra heller. En sånhär ponny kan man bara inte missa och strunta i. Du är speciell. Jag har hoppat clear round med dig. Och jah har aldrighoppat med en bättre häst , du är verklige bästbästbäst. Jag kommer ALDRIG att släppa taget om dig för du är det ända jag har. Jag kan vara mig själv med dig. Jag blir glad bara av att se dig. Det finns tusen ord för en sån ponny för dig .. Och att folk kan kalla dig elak fattar jag inte. Jag fattar inte att man kan tycka att du är elak. Om man lär känna dig så vill man inget mer än att du blir ens egen. Jag skulle köpa dig för alla pengar i världen.. Om det hända någon dag skulle jag varit den lyckligaste människan på jorden. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig , om du visste hur mycket jag litar på dig , hur mycket tid jag vill spendera med dig. Sorf hade inte varit något 'sorf' utan dig. Jag hade slutat rida där på en gång om du inte stod där. Jag åker dit för att träffa dig. Om inte du är där , vad ska man göra då? Det är ett liv utan luft & hjärta utan dig. Skulle kunna sitta och skriva i en timme om dig. för det finns så mycket att säga. Men allt jag vill att du ska veta är

        Jag älskar dig mer än allt på jorden Rubikon!

Var i stallet idag!

Hejhej , idag var jag i stallet med , Isabel , Milla Nattha och några fler. Tja som vanligt så bytte vi om och ryktade hästarna sådär. Sedan gick vi upp och då såg jag iaf Lucifer :) Hahah , har aldrig tänkt att han är så guullig . Sedan så pratade vi mycket typ i 2 timmar , Vi satt vid runda bordet så det var bra för då kom Linnea och Elin :) Sedan snackade vi om allt , Sen kom Nattah och då gick vi ner så småningom då. Sedan så snackade vi om lördagen och söndagen . Och det kanske är bestämt att vi ska åka till V-ÅS! Och det blir säkert skit kul .
Och vi som ska åka är väl då , Madde , Isabel jag Milla , märta , frida och natha dårå. Men det är bara kanske
Och det blir iaf skit kul då och då blir det massor med bloggning. Men iaf så var i stallet och gjorde massor med saker hehe .. Efter Nattah hade ridit så gick vi upp till höskullen och där hade vi verkligen roligt!

Så sen har vi åkt hem!



Tack för en underbar dag tjejor! ♥

Har alltid tyckt att ni är dom ända som jag har roligt med. Och såklart har jag roligt med Madde också!


Hejdå!



tar en....

Blogg paus nu efter som att det är saker som händer nu. Jag tycker att dem är väldigt jobbiga. Kommer inte säga vad det är så fråga inte puss puss /

Dagen i stallet + ridning.

Hejhej! Idag så var jag i stallet med Milla , Isabel och några fler. Det började med att möta upp Nathalie och Isabel i stallet och tag in hästarna. Jag och isabel tog dom hästarna som stod i en hage tillsammans. Jag tog då Gulliver och Isabel Zampette. Sedan så kunde vi tag in andra hästarna. Jag tog in Spot , Gwen, gulliver och Millie. Efter det så ryktade vi dom , Efter vi hade ryktat alla hästar så gick vi upp och åt. Sedan så gick vi alla ner och fixade stallet innan nybörjargruppen skulle komma. Så jag och Isabel fixade borstarna sedan så fixade jag lite grimmskaft. Efter allt jobb i stallet så var det klart och då började det komma folk som skulle rida. Jag fick tag han om Rubikon fast jag stod bara där och hållde i han. Så mycket fick jag inte göra men det blir sånt ibland. Sedan så gick jag och Natha ut till ridhuset för och kolla så någon behövde hjälp. Sen så gick vi till stallet och mockade och sopade. Sedan så skulle jag hjälpa en tjej med Spot och jag blev verkligen överlycklig , Jag fick nästan göra allt , jag fick kratsa hans hovar sadla och tränsa. Och sedan så följde jag med ut för att fixa allt som behövdes. Sedan gick jag och Isabel upp till caféterian och mötte Kristina och Nathalie. Sedan så kom alla in så vi snackade en lång stund .. Sedan så gick vi alla ner för vi skulle till höskullen och det var verklige super kul där uppe! Vi alla gick upp och sedan så skulle vi gå upp till klocktornet och det var läskigt :o Och sen gick jag och Kristina ut för att kolla iaf nathalie's hand stack ut genom klockan för det fanns ett hål där . Och det var superkul och se det! Hahah .. Sedan så gick jag inte upp dit för jag mötte Sandra och jag frågade henne iaf hon ville hjälpa mej med Dante ! Men sen visade det sig att han var redan ute. Så jag och sandra tänkte gå upp till höskullen men då kom alla ner. Så det var synd . Sedan så fortsatte vi med att sopa och mocka , vi gjorde det hela dagen an man säga.
Sedan följde Isabel med mig till Dante .






Ridningen gick superbra! Dante var seg ibörjan men sedan började han vakna upp.
Jag hoppade 65cm oxer och det gick också bra . Men i traven så gjorde det verkligen ont i knäväcken för jag hade för korta stigbyglar som Isabel sa. Heh , men sedan tog jag ner 2 hål och dom blev för långa men sedan så gick det bra. Det kändes som dante dog för jag väger för mycket :s Men det gick iaf superbra!
Och jag önskade häst , Jag önskade Gulliver och Mirte. Men jag tror det är störst chans att jag får Mirte.
Jag börjar sakna Millie super mycket!:( Ska försöka rida henne näst-nästa vecka.


Imorgon så åker jag , Isabel och Milla
till stallet hoppas jag iaf!


Hejdå!




Stallet snart!

Hejhej! Snart blir det att möta upp Isabel och Nattah vid stallet. Vet inte iaf Madde kommer eller ej ,
men om hon kommer så blir det iaf kul! Det första vi ska väl göra att tag in hästarna och rykta dom och osv.
Sen så kanske det händer att dom ska få springa av sig så inte dom är ÖVER pigga när dom går nybörjar lektioner. Men det är iaf tur att inte Dante får vara med annars hade det varit katastrof iaf inte han hade ledare .





Hejdå!




Saknar dig..♥

Dagen du kom till Sorf var den bästa dagen i hela mitt liv. Jag hittade någon som förstod mig. Jag hittade någon som jag kunde gå till om jag var ledsen och mådde dåligt. Jag hittade min favorit ponny.. Du förstod mig , du var den ända jag kunde lita på. Dagen innan du skulle åka var den värsta dagen i hela mitt liv. Det var också den dagen jag skulle rida. Jag sa till att jag ville rida dig och det fick jag också. Jag red barbacka. Vi hoppade.. Och när vi skulle sitta av så låg jag bara kvar på din rygg och kollade dig rakt in i ögonen. Jag blev den sista som red dig.. Jag gick in med dig , tränsade och sadlade av. Jag ryktade av dig och sen satt jag bara inne hos dig och jag grät. Jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv. Jag satt där i 40 minter och bara grät och kollade på dig. Det var sista gången jag skulle se världens finaste ponny.. När jag skulle gå ut så stod jag där utanför och kollade på mig. Du hade öronen framåt och var glad och fin som vanligt.. Jag saknar dig sååå himla mycket. Du betyder allt för mig. Du har nyckeln till mitt hjärta. Och jag hoppas att du aldrig glömmer mig för jag kommer aldrig att glömma dig. Jag tänker på dig varje dag , natt , timme , sekund och minut.. Jag glömmer aldrig våra minnen tillsammans , för dom har varit dom bästa och roligaste minnena man kan ha..



svar på kommentar!

Hejsan jag tänkte Frida du kanske ville ha allas åskit så jag tänkte ge dig min.
Frida  ([email protected]) om Nu drar vi igång med en...:
Vem är era bästavänner?
Favorit ras?
Favorit hästfärg?
Högsta ni hoppat?

xxx
IP: 62.101.48.165
Mina bästa vänner det är ju ganska svårt för jag har jätte många jätte fina vänner men dem bästa är väl Elvira snellman och Linn hansdotter men har ju som sakt jätte många fibna vänner med!
Min favorit ras är ju såklart gotlandsruss som Zello
Favorit häst färgen är ju brun som Zello
Högsta jag har hoppat är kanske 50 tror jag men inte med sorf hästar då var det ju på min kusins häst, tyvär är den såld med den hette Tjenixen.
tack tack tack till dig Frida!

PAUS!

Yepp! Jag tar en paus tills på lördag. Orkar inte blogga så mycket .. Är så trött efter att ha varit i stallet hela dagarna ! :)








svar på tal!




Frida  ([email protected]) om Nu drar vi igång med en...:
Vem är era bästavänner?
Favorit ras?
Favorit hästfärg?
Högsta ni hoppat?



1. Tjaa.. Jag har inga bästa vänner egentligen men då borde det vara Milla isåntfall.

2. Har ingen favorit ras direkt ..

3. Fux , Brun :)

4. Asså jag skulle egentligen hoppat 50cm men jag ramlade ju av så jag vågade inte hoppa så högre än 40 eftersom hon var så busig.





 

Dagens fråga!



Om ni var ridlärare skulle ni lära era ridskoleryttare att rida utan hjälm?  Det skulle jag aldrig
ha gjort. Det viktigaste saken är med ridsport är ju hjälm .






Oj! bilden blev stor ..


Men skulle ni göra det?



?:o

Varför i hela världen ska man lära sina ridskoleryttare göra såhär?





http://www.youtube.com/watch?v=KfXpDgpIQ1I&feature=player_embedded





Svar på tal!




Linn om Nu drar vi igång med en...:
hur gick det på clearrounden?:)






Svar : Det gick ganska bra på banan för mig , men på framridningen så ramlade jag av.
Men för Milla så blev hon utesluten tror jag? Och hon hade Rubikon så det var hans första clearround.



Hoppas du fick svar!




Nu drar vi igång med en...


Ridpasset i söndags.

Hej! Jag har glömt och sagt hur det gick på ridpasset . Men det gick faktiskt bra , jag skulle egentligen ha Bella men jag vägrar att sätta mig på henne igen. Så jag tog Spot , men jag tyckte det var så synd om han för han hade redan gått 4 lektioner i rad men det var bara nybörjar grupper . Så det kändes som jag plågade honom .. Men iaf så var jag själv i min grupp vi skulle egentligen varit 4 stycken men det var faktiskt jätte skönt att jag var själv. Jag hade markarbete och lite hoppning , hon satte upp ett hinder först sen 2 kryss. Så det var nog på kanske 40-50? Vet inte direkt.. Men han var iaf väldigt pigg och det var bra . Men så gick det på ridpasset.
Och nästa gång ska jag ha spot igen och sen ska jag ha nog Layla . Vill inte ha henne , jag har önskat hästar men aldrig får man den man vill ha inte. Jaja




Hejdå!




Tipsar!

Hej! Jag tänkte tipsa ett par bra bloggar som jag läser ganska ofta.


http://brudarnaistallet.blogg.se   Det handlar om 3 Underbara tjejer samt underbara hästar . Där kan ni följa deras utveckling med hästarna.



http://stallbrudarnaa.blogg.se   Det handlar också om 3 Underbara tjejer och deras hästar.
Där kan ni följa deras utveckling osv.



http://stallkompisaar.blogg.se  Det handlar om 2 fina tjejer som har egna hästar.
Och där kan du se deras galna utveckling med hästarna . Det handlar då om
Klasika , Sigge och Zlatan.


http://ponyytjejerna.blogg.se  ( HAHA )


http://ponnyybrudarna.blogg.se    Det handlar om 2 fina tjejer . Där kan ni följa deras
utveckling med hästarna och vad dom gör på fritiden i stallet osv.




Jag skrev bara något för jag vet inte hur jag skulle skriva när jag skulle skriva vad det handlar om :o





Stall på torsdag!

Hejhej , på torsdag blir det stall med Milla . Så imorgon blir det inge stall eftersom jag är fortfarande snuvig och bla. Men jag hoppas att det har blivit bättre med bilderna , men det blir bara sämre och sämre med statistiken :o
Så jag hoppas att det går att fixa.







Hejdå!





åsiktsinlägg - Novabett!

Novabattet är ett ganska mjukt, rakt och rörligt bett. Själv tycker jag att man ka ha ett sådant bett för att det är väldigt skonsamt för hästen och det är väldigt skönt för hästen. Men även ganka dåligt om man e onoga på att rengöra bettet. För rengör man det inte tillreckligt så kommer det att skava i munnen på hästen. Det är min åsikt och jag vill veta din


Hello , !

hejsan alla sötnosar. Jag är facktist också hemma och är sjuk som jag nyss såg att sara va. MEn det spelar väl ingen rol för att jag kan blogga as mycket då. MEn kan bara säga så hära att jag har uppdaterat super dåligt nu ett tag och jag är jätte ledsen för det men denna veckan kommer jag nog inte att vara i stallet någonting. Men det blir åsiktsinlägg samt hiss & diss kanske andra inlägg med men det var allt för mig nu. Puss // 

Är sjuk .

Hejhej , idag är det så att jag är sjuk så det blir inge stall idag. Men fördet så blir det nog massor med bloggning .











Åsikt - Ridlärare.

Det mitt största problem är med ridlärare , det är att dom inte säger till iaf man använder sporrar fel , eller att man drar i munnen på hästen och sågar. Det stör jag mig på att dom inte säger till . Själv skulle jag inte våga säga typ : SLUTA SÅGA! jag skulle nog bara säga , var försiktig så du inte drar i munnen . Jag skulle tycka det är typ en plåga för djuren iaf ryttaren drar i munnen eller använder sporrar fel. Själv tycker jag att jag typ plågar Spot , eller jag känner det för jag brukar typ ta till med spöt iaf han segar lite . Men jag blir verkligen GALEN på när folk drar i munnen och piskar dom som satan. Jag har sett myycket folk som gör sånna saker. Och det är verkligen hemskt.




 


                               




Här kan du även se hur hästen reagerar på när du piskar!


http://www.youtube.com/watch?v=PMfcc0hzGMU&feature=player_embedded




Bilder från igår!

 Madinka :)

Isabel :)




Och bilder från idag!


 Millie !<3




 Madde :)


 Luubii :)





Hejdååå!:)



Dagen i stallet.

Hejhej , idag var jag i stallet med Madde , Isabel Milla , Daniel och  några fler. Det första jag gjorde var att åka hem och hämta kläderna och sedan dra till stallet. När jag kom dit så bytte jag om och då kommer Pelin in och gör lite sällskap så jag är inte ensam i stallet. Efter vi hade bytt om så gick vi och ryktade våra skötselhästar , jag ryktade då Millie och Pelin prins. Sedan så kom Madde och vi gick till omklädningsrummet och då mötte jag Lukas som ville ha hjälp med Bull och somvanligt så sprang han iväg med mig fyfan vad han är stark! Och det var en jävla tur att jag tog grimskaft. Sen så följde jag med Madde och bytte om sedan så gick vi till stallet. Det första jag gjorde var att typ bara hänga vid Pisse , sedan hjälpte jag lite folk också. Sedan efter alla hade gått ut så mockade jag (tror jag iaf) hah dåligt minne. Sen så gick vi alla upp och sedan så var det teori och vi gick upp till höskullen och där var det ISKALLT!! Sedan så skulle hon visa vad alla kroppsdelar på hästen hette .. Sedan gick vi ner och visade på en riktig häst , och då tog vi Dante. Man såg på han att han var väääldigt histig eftersom det stod mycket folk när vi hade teori. Samt blev Carbonia arg för att Dante stod där tror jag . Sedan så mockade jag Madde och Isabel , sedan så var det dags för Fodring jag fodrade bara Carbonia för det var så många som ville fodra så jag ville ge dom andra chansen att få fodra. Sedan så mockade vi igen fast hos storhästarna sedan så borstade jag stall gången också. Sedan så mockade vi ganska länge.. Hahah , Jag kände mig ganska taskig för Carbonia bet på typ ett grimskaft eller vad det heter så sa jag : Du lägg av , och både Madde och Carris blev ju skit rädda och sedan så var det Demiro's tur att bli skrämd för han ville ha hö och då sa jag bara : Duu , och han blev ju skit rädd också! Så alla hästar verkar vara rädda för mig , eller hur Madde och Issa?:) Ja sedan så skulle Madde åka hem så hon åkte hem sedan blev det bara jag och Isabel kvar , vi tog varsitt " fika" och såg på lektioner , efter typ 10 minuter så skulle vi båda hem
Så det är väl de vad vi har gjort.

Bilder kommer här!


Först kommer bilder från i fredags









 Mys med picklas ..




Bilder från grällsta!



 Kropiis :)

 Stallet

 Fina huundaar ;)




Bilderna från i söndags får ni efter detta inlägget :)





Dagen igår på GRC!

Började men att jag & Jennifer gick upp vid 8. Vi satte på oss ridkläderna , packade matsäck och sådär. Sen kom Sara och hämtade oss vid tio över nio. Det tog ungifär 20 minuter att åka dit. Där mötte vi Sussane. Vi skulle sätta på storhästarna täckena , bensydd bak och lindor. Sen skulle vi ta ut dem. Hästen som jag tog ut var hyper pigg och stegrade typ 10 gånger , hah! Sen gav vi dem mat och så. Efter de så fyllde vi höpåsar. Gav alla hästarna & ponnysarna mat. Sen tog vi in storhästarna lite senare. Jag tog in samma och han travade in hela vägen samma takt som jag gick. Vi tog sen in ponnysarna. Jag tog in typ 6 styckna. Fick ta två och två i taget.
-
Sen så började vi att borsta på dem vi skulle rida. Jag borstade på Tramp. Och efter de fick vi börja sadla och tränsa. Sen gick vi ut till ridhuset. Vi började med att skritta på långa tyglar. Jag skrittade i ungifär 7 minuter. Sen tog jag tyglarna , ökade och minskade och sådär. Sen kom jag fram i trav. Efter två varv så hoppade han åt sidan och stack iväg. Jag tappade tyglarna för han drog ner huvudet. Han saktade av och när jag lutade mig fram för att ta tyglarna så sprang han iväg i galopp och bockade. Jag landade med ansiktet före & AJ vad ont det gjorde! Fick en massa sand i munen , håret , innanför kläderna , näsan och överallt. Mina tänder var helt bruna utav sand. Sen hoppade jag upp igen och då skulle jag galoppera. Han gör samma sak igen fast då landar jag magplask. Och det gjorde MYCKET ondare! Tappade andan ett tag. Sen hoppade jag upp. Galopperade igen och hoppade. Berömde efteråt. Sen skrittade jag av han. Fick prova att hoppa på bus och hon var SEG! Jag travade bara på henne. Sen fick jag rida Kråpek. Efter étt tag så bestämde Jennifer och jag oss för att köra race tävling och då hade hon Tramp. Och jag har aldrig ridit så snabbt! Han var hur snabb som helst och tyckte att det var superkul att galoppera. Han bara ökade och ökade utav sig själv!

-

Sen tog vi in skettisarna. Jag red Ronja & Jennifer Evita. Det var hur kul som helst! Vi skrittade , travade och galopperade. Dom tyckte också att det var jätte kul! Vi gjorde en massa mer men inlägget ska inte bli flera mil långt , heheh! ;) Ha det bäst finaste bloggläsare!



back in black!

Hejsan svejsan! Idag har jag varigt i stallet och hålligt på men gulligaste ponnyn på jorden. Men frånbörjan när jag vaknade eller det var natta som väckte mig med sina sms. OCh efter det så fixade jag mig och satte på mig och satte på mig stallkläderna. Efter det så åkte mamma pappa och jag coh hämtade natta och så bar det av till stallet. När vi kom dit var det bar det av ner till stallet för det var skönhetstävling. Och jag skulle ha Zello, natta skulle inte vara med. Men när vi hade betalat och sådära så fick vi ta in våra ponyysar som vi skulle ha. Sedan fick vi inte använda vatten eller pälsgland (pälsglans var för att Zello blir skit rädd för det).
-
Men efter det innan vi började så sa dem att märta ville vara med så hon tog Dante efter som att han redan hade sprungit in i stallet. Och nathalie ville också vara med så hon var med på Bull. Och då fick vi börja fixa dem. Jag började med att smörja tränset. Och sedan började jag att borsta på Zello. Jag knoppade hans man och satte i röda rosetter och en ljus rosa i luggen som jag bara gjorde till  en lång fläta. Men sedan Var det bara att kratsa hovar och borsta på han. Sedan på bedömningen var det inte bra. jag kommer inte att skriva mitt resultat här för det vart alldeles för dåligt. Men vi hörs puss puss.
Ful tjej hos natta
suddig bild på natta

En bra dag på grällsta.

Hejhej , idag var jag på grällsta med Milla och Jennifer. Det första vi gjorde var att åka dit , vi mötte sussane och sedan så gick vi in till stallet. Vi började med att tag och kratsa hovarna på 2 hästar som skulle ut och sätta täcken på dom. Sedan efter det var klart så fick jag tag en häst och gå ut och vänta ungefär i 10 MINUTER i shyllan(stavning) sen så kom dom ut och då kom sussane och visade var hon skulle stå och hon var huur läskigt som helst , när jag km in i hagen så började hon typ nästan sticka iväg så jag ramlade men hållde i grimskaftet sen så hällde jag ut höet och sen så började hon och bocka när jag släppte påsen så jag blev hur jävla rädd som helst men jag tog det "coolt" hah .. Sedan så gick vi in och då skulle vi linda lindor , Sedan skulle vi ge mat till shettisarna alltså ( Evita , Ronja och någon annan ) . Sen skulle vi tag in hästarna från hagen och jag tog 2 hästarna samtidigt och dom HATADE verkligen varandra dom började gå in i varandra ena börja putta den ena med rumpan och allt . Sen när vi skulle ta in dom till stallet så blev jag inträngd av en häst och det gjorde ont hah ..Och sedan så tog jag in Edd som var hur snäll och gulligt o gosig som helst! Ohh älskar den ponnyn alltså! Sedan efter allt det skulle vi äntligen sadla dom och tränsa och jag tog såklart . Kropek :) Det tog en stund innan jag kunde hoppa upp när vi gick till ridhuset för jag trodde sadeln inte satt åt för den va lite lös men sen kunde jag hoppa upp hehe.. Och vi började med att skritta med långa tyglar , sen tog vi tyglarna efter 5-10 minuter kanske och börja trava , sedan skulle vi känna på vänstergaloppen och det första kropek gör det att han sticker iväg en bit i fullfart så jag blev skit rädd . Men sen så lugnade han ner sej.
Sen så skulle vi hoppa lite granna och jag hoppade jätte dåligt , för jag visste inte alls iaf han skulle hoppa eller inte .
Sedan så bytte häst efter en låååång stund . Så milla fick tag kropek och rasa(stavning) med. Och han hade fart den killen så jag fick hålla i Tramp . Sedan så gick vi in i stallet efter vi hade ridit så vi tog vår lunch jag hade bara risifruttie med mig . Sedan så åkte jag hem för jag fröös ihjäl och dom skulle rida barbacka så palla sitta där bara och glo medans jag inte får rida eller jag ville inte rida så jag åkte hem istället.  Men det var de vi gjorde idag !

Bilderna får ni se sen.







Tack för en underbar dag Milla och Jennifer!:)


Hejdå!



Hejdå!

Åker till grällsta nu , vi kommer inte hem förns vid 6 kanske ... ?:)






Ha en bra dag!





Dagen i stallet!

hejsan idag i stallet. När vi kom dit så började vi med att byta om, eller först gickjag och anmälde mig till en skönhetstävling med zello. Sedan bar det av till att rycketa min sötnos. Efter det myste jag bara med han. Sedan gick upp i cafeterian och satt bara och kollade. Sedan lyssnade vi på när pernilla och pelin spelade in en video blogg. Men sedan var det häst skötar kurs och då var det första gången. Jag va med och det var faktist roligt. Men vi gick bara i genom hur man skulle ryckta och så. Men det var en bra på minnelse. Detta blir jätta kort men jag orkar inte blogga mer nu.

Då är det bestämt!

Jag och Milla ska då alltså till Grällsta på lördag. Och då blir det massor med Bilder med Milla's kamera hoppas jag men annars tar jag med mig min kamera. Och då ska Milla rida nog Edd och jag ska rida Kropek(stavning) . Så det kommer bli jätte kul!







Hejdå!





Vad har hänt ??:O

Vad har hänt med Headern?:o Den har försvunnit eller är det bara min dator som är cpad igen?:O




Har ni headern på eran data när ni går in på denna blogg?






Blev stall idag!

Hejhej! Idag var jag i stallet med , Julia Milla och Isabel. Det började med att Jag och Julia åkte dit ,
bytte om och ryktade våra skötarhästar. Sen så mockade jag lite granna sedan gick vi alla upp.
Sen efter ett långt snack med tjejerna så var det dags för hästskötarkurs så vi fick lära oss vääldigt lätta saker hah ... Efter det så åkte jag och Julia hem .

Men imorgon ska jag till stallet igen och då blir det bilder hoppas jag , vi har blivit mycket dåligt på de.





Hejdå!



Blev inge stall idag!

Hejhej , idag blev det inge stall på sorf iaf. Jag åkte med Julia till ingvallsbo och såg henne rida och
guuuuud vilken skillnad det är mellan sorf och ingvallsbo. Ingvallsbo har typ ett litet stall där dom står bredvid varandra utan vägg ... Hah , tänk om sorf hade så ojoj! Det hade inte gått så bra ... Men jaja så var det iaf SVIIIN kallt där och jag fick ta ut hästarna :) Och det första jag såg på alla hästar var att dom ser ut som får :o
Iaf så blir det stall imorgon med Julia och då knäpper jag säkert några kort med min kamera iaf den inte laggar eller något dumt..





Hejdå!




Stallet i morgon!

hej hej. Nu sitter jag här hemma och planerar vad jag ska göra i stallet i morgon. Jag ska iaf ryckta lillkillen och sedan smörja han sadel och träns. Sedan ska jag väl mysa mycket med han och sådär. Sedan blir det väl av med att bara gosa med lillen. Har ni märkt att jag har många orlika namn på Zello. HAHA några av dem är puppu, bebis, pello ja jag har många flera men dem årkar jag inte skriva.
-
Men i morgon blir det av när vi kommer till stallet så ska jag först bytaom. Sedan ryckta och då ska jag väl göra den bästa rycktningen jag gjort någonsin. Jag ska fixa han vatten kopp och krubban. Sedan ska jag mocka och sopa stallet. ja sedan blir det av att man ska fixa i cafeterian, när jag skriver fixa så menar jag äta något. Sedan bara vara med puppu. Vi hörs i morgon alla. Men vill hälsa enu en gång till nathalie tack för header och desain.

Ny design!

Gjord utav Nathalie (http://stallbrudarnaa.blogg.se) kolla in deras blogg! Tack nathalie! :D

svar på kommentar

N A T H A L I E om Dagens fråga!:
Jär kan ni se designen, ska nåt ändras ? <3

Nathalie det där blir as bra. Tack tack tack för det. du e bäst.!
// Ponyytjejerna

RSS 2.0